Autoriserte spesialister på botulinumtoksin og Restylane

Hva er forskjellen på Botox og Restylane?

Det vanligste spørsmålet vi får er:

”Hva er forskjellen på Botox (botulinimtoksin) og Restylane?”

Botox er et amerikansk merkenavn på et medisinsk legemiddel og har er svært sjeldent i bruk i kosmetiske behandlinger i Europa. Men virkestoffet i Botox som er botulinimtoksin blir brukt i kosmetiske behandlinger under andre merkenavn. Frøken Dings bruker Azzalure fra Galderma som også produserer Restylane. Botox er blitt et folkelig begrep brukt om alle kosmetiske toksinbehandlinger med botulinumtoksin. Det er verdt å merke seg at dosene i kosmetiske behandlinger er titals ganger mindre enn i medisinske behandlinger.

Restylane er en hyaluronsyrebasert filler som er 99,9% lik hudens egen hyaluronsyre. Hyaluronsyre er noe vi alle har i huden som skal hjelpe den til å holde på fuktigheten. Restylanes hyaluronsyre kommer som en steril gjennomsiktig gele i forskjellige partikkelstørrelse avhengig av hvor den skal brukes. Noen er for å fylle ut linjer og lage volum, andre er til for å fukte opp huden, hjelpe huden til å holde på fuktigheten, og bevare og øker hudens egen collagen-produksjon.

Det finnes mange fillermerker på markedet. Vi bruker Juvederm og Restylane – som begge har vært på markedet i over 20 år og er gjennomprøvd gjennom millioner av behandlinger verden over.

Hvordan brukes de?

Toksinbehandlinger

Rynker oppstår når huden blir ”brettet” om og om igjen, som når vi myser eller smiler. Når vi blir eldre så taper huden fukt, kollagen og elastin og det blir gradvis vanskeligere for huden å sprette tilbake, og mimikken setter seg fast i huden. En toksinbehandling reduserer de kraftigste muskelsammentrekningene. En slik behandling kan dermed også både brukes forebyggende slik at bretten ikke får satt seg, og som behandling av allerede oppståtte linjer i øvre del av ansiktet.

Toksinbehandlinger blir for det meste brukt i øvre del av ansiktet som i panneområdet og rundt øyene. Det finnes unntak.

Toksinbehandlinger kan også alternativt benyttes for de små linjene man får over munnen, når man snurper munnen sammen,  i kombinasjon med Restylane eller bare med Restylane.

“Nedadgående munnviker”.
Dette er en behandling for de få som er genetisk disponert for en sterk depressor anguli oris muskel, og med alderen får svekket muskulaturen som løfter munnviken oppover. Man får munnviker som vender nedover selv om man aktivt ikke lager denne bevegelsen. Omverden tolker dem som er berørt av dette som sinte og sure når de har et nøytralt ansiktsuttrykk. Man kan alternativt også behandle dette området med fillere.
“Gummy smile”. Dette er for de få som har en for sterk levator labii superiosis og levator labii superiosis alaeque nasi-muskel. Dette gjør at tannkjøttet blir synlig i større eller mindre grad når man smiler.

Fillerbehandlinger

Aldringstegn og det at man ser sliten og trøtt ut, har langt i fra bare med rynker å gjøre

Alderstegn er langt i fra bare rynkedannelse. Alderen bringer også med seg volumtap i ansiktet og fettdepoter under huden som blir redusert og flytter seg nedover. Vi får også mer løs hud i ansiktet. Volumtap kan gjøre at en ser mer sliten og trøtt ut og kan gi inntrykk av at man ser eldre ut enn man er.  Tyngdepunktet i ansiktet forflytter seg nedover. Fillere som Restylane brukes for å gi tilbake det volumet som er forsvunnet. De blir også brukt for å behandle mørke søkk under øynene som kan gjøre at man ser trøtt ut, og dempe linjene fra nese ned mot munnvikene som kan gjøre at man ser ekstra sliten ut. I tillegg hjelper hyaluronsyren huden til å holde på fuktighet slik at man ser “freshere” ut.

På bildet under er det tydelig å se hvor tyngdepunktet var i ansiktet før behandling, og etter en behandling for å gjenskape det tapte volumet.

for-ettertrekant

Enkelt oppsummert kan vi si at vi behandler i hovedsak øvre del av ansiktet med toksiner, og nedre del av ansiktet med fillere. Men gjerne helst en kombinasjon av begge for å gi det beste resultatet. Vi er alle veldig forskjellige så det blir en individuell vurdering for å finne beste løsning for akkurat deg.

Klikker du på linken nedenfor kommer du til en side vi har samlet de vanligste spørsmålene om å behandle seg med botulinumtoksin, og fillere. Og mer om behandlingsområder og mulighetene disse produktene gir.

Om å behandle seg hos oss. 

Vil du se det på video i stedet? 

Her finner du filmer som viser noen av de mulige behandlingene samt før og etterbilder. Klikk på linken under.

Frøken Dings YouTube-kanal.

 
Comments

Trackbacks for this post

Comments are closed.

 

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av våre nettsider. Fortsetter du å bruke nettsiden vår regner vi med det er ok for deg.