Kvinne ansikt - hva er forskjellen på botox og restylane filler

Hva er forskjellen på Botox og Restylane filler?

INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  Det vanligste spørsmålet vi får er:

  ”Hva er forskjellen på Botox (botulinimtoksin) og Restylane filler?”

  Den aller viktigste forskjellen er at Restylane er en filler som består av hyaluronsyre (99,9% lik hudens) og bygger volum og forbedrer fukt og hudstruktur. En toksinbehandling består av små doser av botulinumtoksin som er en nervegift som midlertidig reduserer muskelaktivitet. 

  Botox er et amerikansk merkenavn på et medisinsk legemiddel og er svært sjeldent i bruk i kosmetiske behandlinger i Europa. Men virkestoffet i Botox som er botulinimtoksin, blir brukt i kosmetiske behandlinger under andre merkenavn. 

  Frøken Dings bruker Azzalure fra Galderma som også produserer Restylane. Botox er blitt et folkelig begrep brukt om alle kosmetiske toksinbehandlinger med botulinumtoksin. Men klinikker som tilbyr behandlinger med botulinumtoksin omtaler det som toksinbehandlinger. 

  Det er verdt å merke seg at toksindosene i kosmetiske behandlinger er titals ganger mindre enn i medisinske behandlinger.

  Alle som ønsker å ta en toksinbehandling hos oss må nå først forhåndsgodkjennes av vår klinikklege.

  Du kan lese mer om forhåndsgodkjenning her: FORHÅNDSGODKJENNING FØR TOKSINBEHANDLINGER

  Restylane er en hyaluronsyrebasert filler som er 99,9% lik hudens egen hyaluronsyre. Hyaluronsyre er noe vi alle har i huden som skal hjelpe den til å holde på fuktigheten. Restylanes hyaluronsyre kommer som en steril gjennomsiktig gele i forskjellig fasthetsgrad avhengig av hvor den skal brukes. Noen er for å fylle ut linjer og lage volum, andre er til for å fukte opp huden, hjelpe huden til å holde på fukt, og bevare og øke hudens egen kollagen-produksjon.

  Det finnes mange fillermerker på markedet. Vi bruker Juvederm og Restylane – som begge har vært på markedet i over 20 år og er gjennomprøvd gjennom millioner av behandlinger verden over.

  hvilken behandling brukes til hva?

  Toksinbehandlinger: Hovedsaklig rynkebehandling øvre del av ansiktet

  Rynker oppstår når huden blir ”brettet” om og om igjen, som når vi myser eller smiler. De kan også oppstå på grunn av sovestillingen vår om natten.

  Når vi blir eldre så taper huden fukt, kollagen og elastin og det blir gradvis vanskeligere for huden å sprette tilbake, og mimikken setter seg fast i huden. En toksinbehandling reduserer de kraftigste muskelsammentrekningene.

  En toksinbehandling kan  både brukes forebyggende slik at bretten ikke får satt seg, og som behandling av allerede oppståtte linjer i øvre del av ansiktet.

  Toksinbehandlinger blir for det meste brukt i øvre del av ansiktet som i panneområdet og mellom og rundt øyene. Det finnes unntak.

  En toksinbehandling brukes også for å redusere mengde tannkjøtt som vises når man smiler, til svettebehandling og mot tanngnissing. 

  Du kan lese mer om våre Toksinbehandlinger her: Om Toksinbehandlinger

  Fillerbehandlinger

  Aldringstegn og det at man ser sliten og trøtt ut, har langt i fra bare med rynker å gjøre

  Alderstegn er langt i fra bare rynkedannelse. Det skjer noe med selve hudstrukturen. Huden bruker lenger tid på cellefornyelse og å kvitte seg med døde hudceller. Kollagen- og elastinproduksjonen blir redusert og det blir mindre hyaluronsyre i huden og dermed mindre fukt.

  Alderen bringer også med seg volumtap i ansiktet. Fettdepoter under huden som blir redusert og flytter seg nedover, og man får mer løs hud i ansiktet.

  Volumtap kan gjøre at en ser mer sliten og trøtt ut og kan gi inntrykk av at man ser eldre ut enn man er.  Tyngdepunktet i ansiktet forflytter seg nedover med alderen.

  Fillere som Restylane brukes for å gjenopprette volumet som er forsvunnet.

  De blir også brukt for å behandle søkk under øynene, og dempe allerede satte linjer som feks. nasolabiale linjer (linjene fra nese ned mot munnvikene), linjer fra munnviker ned mot hake, og linjer mellom øynene som har satt seg.

  Fillere kommer i ulike konsistenser og noen er spesialisert for hudforbedrende behandlinger.

  Skinnbooster er en svært effektiv antiage-behandling for dem med slapp hud med mange fine linjer og volumtap i huden.  Skinbooster hjelper huden å holde på fukt, stimulerer kollagen- og elastinproduksjonen så huden blir spenstigere. Det lille volumet som Skinbooster gir bidrar til å fylle ut de fineste linjene.
  (For en fantastisk god antiage-behandling som ikke bygger volum anbefaler vi Profhilo).

  Du kan lese mer om våre fillerbehandlinger her: Fillerbehandlinger: Antiage, Volumtap, Skulpturering, Rynkebehandling, Lepper, Hudstruktur

  Slik endrer tyngdepunktet i et ansikt seg med alderen

  På bildet under er det tydelig å se hvordan tyngdepunktet i ansiktet hadde flyttet seg nedover. Bilde til høyre illustrer hvordan man med ulike behandlinger kan gjenopprette tapt volum og flytte tyngdepuntet oppover igjen.  

  Forskjellen oppsummert

  Enkelt oppsummert kan vi si at vi behandler i hovedsak øvre del av ansiktet med toksiner, og nedre del av ansiktet med fillere. Men gjerne helst en kombinasjon av begge for å oppnå det beste resultatet.

  Vi er alle veldig forskjellige så det blir en individuell vurdering for å finne beste løsning for akkurat deg.

  Klikker du på linken nedenfor kommer du til en side vi har samlet de vanligste spørsmålene om injeksjonsbehandlinger. 

  Om å behandle seg hos oss. 

  Vil du se det på video i stedet? 

  Her finner du filmer av våre flotte demomodeller som viser mange ulike behandlinger med før- og etterbilder. 

  Send oss gjerne en melding dersom du lurer på noe

  RELATERTE ARTIKLER

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  • Toksinbehandling
  solkrem for fet oljet hud akne
  HudpleieSolbeskyttelse

  Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er det viktig for deg å bruke en solkrem beregnet for din hudtype og hudtilstand.

  LES MER →
  Frøken Dings anbefalerHudpleie

  Revolusjonerende medisinsk foundation som har tatt hele Europa med storm

  Denne foundation har vi hatt hos oss og testet ut på klinikken nå i mange år, og vi kan ikke annet enn å anbefale den …

  LES MER →
  AntiageBehandling av øyepartiFillerbehandling

  Tear through-behandling kan gi deg et våkent blikk

  Har du søkk som skaper mørke skygger under øynene? Synes du at dette gjør at du ser mer sliten og trøtt ut? Tear through-behandling er …

  LES MER →