Om Toksinbehandlinger (botox)

"Verdens mest gjennomprøvde og benyttede metode innen rynkefjerning"

Svettebehandling

Rynkebehandling

Gummy-smile

Tanngnissing

Toksinbehandlinger med botulinumtoksin er i dag verdens mest gjennomprøvde og mest benyttede metode innen rynkefjerning. I 2014 estimerte American Society of Plastic surgeons at det årlig ble utført ca 7 millioner kosmetiske botulinimtoksin-behandlinger på verdensbasis. Tallet er nok høyere i dag.

På folkemunne blir toksinbehandlinger med botulinumtoksin omtalt som Botox og Botoxbehandlinger. Dette er blitt allmenne begrep. Kuriøst nok blir merket Botox aldri brukt i kosmetiske behandlinger. Botox er et amerikansk merke på en type botulinumtoksin som kun blir brukt i medisinske behandlinger.

Azzalure som Frøken Dings bruker i sine behandlinger, er botulinumtoksin type-A, spesialutviklet til kosmetiske og estetiske behandlinger. Azzalure er utviklet og produsert av samme selskap, Galderma, som utvikler og produserer Restylane. 

En behandling med botulinumtoksin utført av kvalifisert helsepersonell, er en enkel og trygg behandling

Alle som ønsker å ta en toksinbehandling hos oss må nå først forhåndsgodkjennes av vår klinikklege.
Du kan lese mer om forhåndsgodkjenning her: FORHÅNDSGODKJENNING FØR TOKSINBEHANDLINGER

Botox historie

Botox er et legemiddel som  har vært i bruk i over 25 år. Botox brukes til å behandle en rekke medisinske problemer.  Blant annet blir legemiddelet brukt i behandling av barn med Cerebral Parese, slagpasienter og til ulike lidelser i blære og øye.

Det er verdt å merke seg at doseringen i kosmetiske behandlinger  er mange titalls ganger lavere enn doseringen i medisinske behandlinger.

Botox ble opprinnelig utviklet til behandling av en lidelse i øyet som forårsaket skjeling. Ved behandling av disse pasientene la man merke til at også de små overfladiske linjene rundt øyet ble borte

Etter omfattende og nøye testing ble botulinumtoksin A, virkestoffene i Botox, godkjent som et legemiddel til bruk i kosmetisk øyemed for å fjerne og redusere rynker, men da under andre produktnavn. 

Navnet Botox ble et allment begrep også brukt om estetiske toksinbehandlinger.  I dag er botulinumtoksin blant den mest effektive og hyppigst benyttede metoden for fjerning av rynker.

De vanligste rynkebehandlingene med botulinumtoksin

•    mellom øyenbryn
•    fine linjer ved øyepartiet
•    panne

Vi ser ofte at en kombinasjon av Restylane og botulinumtoksin gir de beste resultatene, da disse behandlingene komplementerer hverandre. Men begge kan brukes alene for disse områdene.

Andre behandlingsområder med botulinumtoksin

  • Botulinumtoksin er også vanlig å bruke for å redusere svette fra armhuler for dem som lider av Hyperhidrose.

    Økt svetting fra armhulene (aksillær hyperhidrose) er et ganske vanlig fenomen uten kjent årsak. For noen er det et problem som kan være brysomt hele tiden, for andre er det kun ved stress og  sterke følelser. Vi regner med at 0,5-1% av befolkningen sjeneres av sterk svetting fra armhulene.


  • Når man smiler med for mye tannkjøtt som vises

    Å behandle smil der musklene trekker leppene litt for langt oppover er ren rask og enkel behandling.


  • Tanngnissing som fører til store tyggemuskler/kjevemuskler

    Enkelte gnisser tenner om nettene og/eller tygger hardt sammen når de er konsentrert eller stresset. Dette fører ofte med seg store overutviklede kjevemuskler og stress-spenninger. En toksinbehandling vil få musklene til å slappe av og redusere tanngnissingen. Etterhvert vil musklene også gå tilbake til sin normale størrelse og kjevepartiet kan bli smalere.

Spørsmål og svar om botulinumtoksin

Det som på folkemunne kalles Botox inneholder Botulinumtoksin type A, som er en form for nervegift. Legemiddelet virker ved at det blokkerer nerveimpulsene til musklene.

Navnet «Botox» er navnet på det produktet som blir brukt i medisinske behandlinger. For eksempel til behandling av cerebral parese på små barn, skjeling og MS. Det er akkurat samme innhold og sammensetning i legemiddelet som brukes til kosmetiske behandlinger, men dosene i kosmetiske behandlinger er titalls ganger mindre enn dem som blir brukt i medisinske behandlinger.

Botulinumtoksin som blir brukt på Frøken Dings heter Azzalure.

Botulinumtoksin blir injisert i svært små doser med en liten engangssprøyte i små utvalgte ansiktsmuskler, og forhindrer dermed at de trekker seg sammen. På denne måten blir linjer og rynker glattet ut.

Botulinumtoksin settes via en engangssprøyte, såkalt insulinsprøyte. Denne har en svært tynn nål slik at stikkene ikke blir stort mer enn det man kjenner ved akupunktur. Mange beskriver behandlingen som å få myggstikk. Det er også mulig å bedøve området, dersom man likevel skulle syntes det er ubehagelig.

Behandlingen tar ca. 15 min, og man kan gå rett tilbake til daglige gjøremål etterpå. Det tar ca 2 uker før man oppnår full effekt.

Første gang man behandler et område er forventet effekt ca. 3-4 mnd.

Vi anbefaler at man kommer inn for ny behandling før effekten er gått helt ut. Det vil da bli satt botulinumtoksin i et område som har svakere muskulatur. Effekten kan da hos enkelte vare lengre enn den gjorde ved første gangs behandling.

Ved langvarig bruk av botulinumtoksin opplever derfor mange at det er tilstrekkelig å vedlikeholde med 2-3 behandlinger pr år.

Ved behandling av svette med botulinumtoksin varer effekten ca. 6-10 mnd

Uønskede bivirkninger er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet eller et lite blåmerke på innstikkstedet. Noen kan få en forbigående lett hodepine et par dager etter behandlingen.

Dersom man behandler pannen, vil den ytterste delen av øyenbrynene kunne heves noe. Dette er imidlertid lett å korrigere og det anbefales at kunden kommer inn til kontroll og får satt en liten dose i muskel som senker øyebryn tilbake til normal posisjon

I sjeldne tilfeller kan muskelen i øvre øyelokk svekkes i 1-2 uker. Dette behandles med reseptbelagte øyendråper som tas i perioden hvor muskelen er svekket. Øyendråpene vil styrke muskelkraften i det berørte området og motvirke effekten som botulinumtoksinen har på den berørte muskelen.

Det er hittil ikke rapportert om varige bivirkninger av botulinumtoksin-behandling. Fordi effekten er forbigående er også eventuelle bivirkninger forbigående. Vi på Frøken Dings kan derfor trygt anbefale bruk av botulinumtoksin i ansiktet, for å redusere fine linjer i ansiktet – og gi deg som kunde en garanti for at den behandlingen du mottar er en trygg og svært gjennomprøvd behandlingsmetode.

Første gang du kommer til oss for toksinbehandling setter vi forsiktige doser. Etter 2 uker kommer du tilbake til kontroll og da setter vi en gratis korrigeringsdose ved behov. Det er viktig for oss å bli kjent med din muskulatur, da en standarddose ikke passer alle.

Ved fornuftig og godkjent bruk av botulinumtoksin oppnår man ca. 80 % lammelse av utvalgte små muskler, som igjen fører til at rynker og linjer i det behandlede område glattes ut.

Dersom man bruker mimikken i pannen veldig mye, og denne plutselig blir borte, kan noen savne det som en naturlig del av ansiktsuttrykket. Da anbefaler vi heller å behandle med Restylane i disse linjene, slik at pannen fortsatt kan rynkes.

Nei.
Tvert i mot utsettes aldringsprosessen i huden, der hvor man er behandlet.

Når man er ung er huden spenstig og tåler alle bevegelser vi utsetter den for. Etter hvert som huden blir eldre vil spensten avta og det kommer fram linjer i huden der den brettes gjentatte ganger, når vi snakker, smiler, er sinte og konsentrerer oss. 

Botulinumtoksin sørger for at brettingen opphører for en periode – og linjene glattes ut. I denne perioden vil huden få en pause og aldringsprosessen i området blir utsatt. Når effekten av botulinumtoksin går ut, vil muskelen gradvis bli sterkere igjen,  og mimikken og linjene komme tilbake.

Det vil ikke være mulig for andre å se om du har injisert botulinumtoksin i det aktuelle området.

Ett unntak kan være i pannen. Her vil det være et lite felt over hvert øyebryn som ikke behandles. Årsaken til dette er at man her finner muskler som styrer øyelokket.

For å være sikker på å ikke få heng på øyelokket, holder man seg alltid borte fra dette området. Hos noen vil linjene i pannen fortsatt være synlige i akkurat dette området. Dersom man kjenner til botulinumtoksin og vet hva man skal se etter, kan man derfor noen ganger se det som på fagspråket blir omtalt som “Botox-linjer” rett over øyenbrynet.

Nei. Men de fleste ønsker å fortsette å bruke botulinumtoksin etter å ha prøvd det noen ganger. Årsaken er at de er så fornøyd med sitt avslappede utseende at de slettes ikke kunne tenke seg å la muskelen få jobbet seg sterk igjen. Ved å holde vedlike med 2-3 behandlinger i året, forebygger de dermed ny linjedannelse.

Det er ikke noen problem å slutte med bruk av botulinumtoksin etter lang tids bruk. Muskelen vil etter en tid vende tilbake til den tilstand som den hadde før man begynte. Det har vært forsket på Botox i over 25 år og det er ennå ikke rapportert at det er skadelig med lang tids bruk.

Nei. Ved fornuftig og anbefalt bruk er det ingenting som tyder på at man utvikler resistens ved lang tids bruk. Det er imidlertid anbefalt at det går en viss tid mellom hver (minimum 2-3 mnd.) behandling, for å være på den sikre siden.

Etterhvert som man eldes vil det i tillegg til linjer og rynker hos noen bli mye overflødig hud. Ved bruk av botulinumtoksin på et område med mye overflødig hud, vil huden kunne bli så avslappet at denne overflødige huden blir mer fremtredende. Det er da anbefalt å slutte, da det ikke lenger er hensiktsmessig med hensyn til å forbedre sitt utseende. En erfaren behandler vil umiddelbart kunne se om dette er tilfelle og vil da kunne anbefale annen type behandling av det aktuelle området.

Book din time eller GRATIS KONSULTASJON* her

* Gratis konsultasjon passer godt for deg som er usikker på hva du ønsker deg og hva vi kan hjelpe deg med. Det er satt av tid til behandling om du ønsker det, men du kan også bare komme for en prat om hud, aldring, produkter, behandlinger og få personlige anbefalinger som du kan vurdere senere.

Send oss gjerne en melding dersom du har spørsmål

Artboard 1

FRØKEN DINGS ER MARKEDSLEDENDE I VESTLAND - hva betyr det for deg?

Frøken Dings har vært spesialister på injeksjonsbehandlinger i over 13 år og er nå markedsledende innen sin bransje i Vestland. For deg betyr dette at du kan være trygg på at du kommer til en klinikk med erfarne behandlere. som er sertifiserte, kosmetisk- dermatologiske sykepleiere. Et solid økonomisk selskap fordi vi brenner for å ivaretar deg på best mulig måte.

Vår faglige integritet er ikke bare viktig for oss, men også for deg. Vårt mål er at du skal få best mulig resultater ut fra dine forutsetninger. Det betyr at vi alltid vil strebe etter å finne de beste løsningene for deg, (og forbeholder oss retten til å fraråde/la være å utføre behandlinger som vi mener ikke er til ditt beste).

Vår erfaring og spesialisering gjør at du kan føle deg trygg på at du får den aller beste behandlingen som kan tilbys i dag.

Frøken Dings har 20 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger.