Søk
Close this search box.

Få ny glød i huden med hjemmepeeling med syrer

INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  Å inkludere et produkt med syrer i ditt hudpleieprogram kan gjøre underverker for huden din. Mange er kjent med at man kan få utført medisinsk kjemisk peeling med syrer på en hudpleieklinikk. Men det finnes mange kjempegode produkter som inneholder syrer i svakere styrker, som er ment å brukes regelmessig. 

  De fleste kjenner til fruktsyrer som aha, bha og glykolsyre men vi har også melkesyre og salisylsyre. Hvilken syre som er rett for deg kommer an på din hud og hudtilstand. Våre gode hudspesialister kan hjelpe deg å finne riktig produkt til din hud. 

  Ved regelmessig bruk blir huden ren, glatt og skinnende. Syrer gir først og fremst huden en naturlig peel ved å fjerne døde hudceller. I tillegg motvirker de fet hud, hudormer, akne og hårrotsbetennelse etter barbering. 

  Ved langtidsbruk reduseres fine linjer og hudfargen normaliseres. 

  Brukt i forkant av våre hudbehandlinger her på klinikken vil du kunne øke effekten av klinikkbehandlingene. 

  Hvorfor skal man drive med hjemmepeeling?

  Hovedgrunnen til at man bør eksfoliere huden er for å hjelpe kroppen med å fjerne døde hudceller på hudoverflaten, hudceller som ikke har noen funksjon lenger. 

  Alle har vi døde hudceller på hudoverflaten, hudceller som vi venter på at kroppen skal kvitte seg med.

  De døde hudcellene fremhever tørre partier og fine linjer, og når vi blir eldre, dypere rynker og linjer.  I tillegg ”stjeler” døde og tørre hudceller produkter vi smører på oss. Døde hudceller virker som små svamper og utvider seg når vi smører huden. Kremer kan derfor bli liggende ”utenpå” huden og ikke få trengt dypere ned.

  Det er liten vits i å bruke dyre kremer hvis man ikke på en eller annen måte eksfolierer huden.

  Når vi er tidlig i tyveårene fornyer de ytterste hudlagene seg ca hver 28. dag, (litt i underkant av en måned). Etter fylte 20 går denne prosessen langsommere og langsommere. 

  Når vi er 50+ tar det 6-8 uker å gjøre den samme jobben. En del av det som mange opplever som at de ser litt grå og gusten ut er akkurat fordi kroppen vår bruker lenger og lenger tid på å kvitte seg med døde hudceller. 

  Når man blir eldre blir huden også tykkere og grovere men med riktig eksfoliering kan man delvis snu denne delen av aldringsprosessen ved å få fjernet de døde hudcellene på en mer effektiv og skånsom måte som vil glatte ut og forbedre hudoverflaten.

  Hjelper man kroppen med å kvitte seg med disse døde hudcellene raskere oppnår man mere glød, reduserer fine linjer, reduserer porer og gjør at hudprodukter kommer lettere gjennom det døde hudlaget på toppen og trenger dypere og mer effektivt ned i den friske huden.

  Hvorfor skal man velge syrer fremfor mekanisk skrubbing?

  Syrene løsner bindingen mellom døde hudceller slik at huden blir eksfoliert både forsiktig og mye mer effektivt enn ved mekanisk skrubbing. Mange har brukt skrubbemasker eller skrubbehansker men denne formen for eksfoliering kan ikke måle seg med effekten man får av syrer. Det kan også være lett for å være for hardhendt når man bruker skrubbekremer og man skader uforvarende huden.

  Peeling med syrer sørger for at nye celler med mer fuktighet og lipidstoffer kommer til overflaten og beskytter huden.

  En eksfoliering med syrer virker ikke bare på døde hudceller den virker også på andre hudproblemer som porer og urenheter fordi syrer løser opp talg og tilstopping i follikene og på pigmentflekker fordi pigmenterte celler løsner lettere fra huden.

  Skal huden gløde må døde hudceller fjernes først, og helst på en så skånsom måte som mulig. 

  Husk å alltid rens huden din før du eksfolierer!

  Når kan du forvente effekt?

  Inkluderer du regelmessig peeling med syrer i ditt hudpeieprogram kan du forvente full effekt etter 3-6 måneder. Noe effekt kan du forvente å oppleve før men minumum 1 hudsyklus. 

  Vi anbefaler peeling i kombinasjon med andre produkter med aktive ingredienser da peeling vil øke effekten av de andre produktene. 

   NB! Lett hudirritasjon kan forekomme i starten. De første 2-3 ukene kan noen oppleve hudirritasjoner som flassing, rødhet og små utbrudd av akne. (Avhengig av din hudtype og hudtilstand). 

  Generelt vil mange oppleve at huden føles mer dehydrert de første ukene, men dette vil gå over. I denne perioden kan du tilføre mer fuktighet ved behov. 

  Huden din trenger litt tid på seg til å vende seg til syrene. Når den er tilvendt vil eventuelle bivirkninger gå over. Våre hudpesialister kan gi deg en bedre beskrivelse av syren for din hud, hvordan du skal bruke den og hva du kan forvente av reaksjoner i tilvenningsfasen.

  PS! Det er ikke alle som opplever reaksjoner i tilvenningsfasen. 

  Det er ikke bare ansiktet man kan eksfoliere med fruktsyrer - kroppen har fått sitt eget produkt

  Elixirs Glyactil Smoothen bodylotion har en høy konsentrasjon av glykolsyre for å få fart på fjerning av de døde hudcellene. Denne bodylotion er unik i det den forebygger og motvirker urenheter. De aktive ingrediensene rengjør i dybden  og fungerer godt mot nupper og ru hud på armer, ben og føtter. 

  Elixirs bodylotion med glykolsyre kan du kjøpe i vår nettbutikk. 

  hvor ofte skal man bruke syrebaserte hjemmepeeling-produkter

  Generelt anbefaler vi en til to ganger i uken. Har du fet hud eller tykk hud kan du gjerne peele tre ganger i uken. Rådfør deg gjerne med våre hudspesialister som kan gi deg anbefalinger som passer for din hud. 

  Noen bivirkninger?

  ”Bivirkningene” er de samme som gjør at produktet virker. =) Man vil mest sannsynlig begynne å flasse lett i hele ansiktet i starten. Huden kan i denne perioden føles tørrere enn vanlig men dette er forbigående og vil stabilisere seg ved jevnlig bruk. For noen vil huden svi litt umiddelbart etter påføring, dette forsvinner innen et par minutter. 

  Andre ting man må ta hensyn til når man bruker disse produktene er at huden kan bli litt ekstra ”skjør” slik at du lett begynner å blø hvis du føler for å klemme ut kviser og talgpropper. (Noe vi for øvrig ikke anbefaler at noen gjør.)

  Andre positive ”bivirkninger” er at hvis man regelmessig eksfolierer huden vil porestørrelsen minskes, og pigmentflekker vil bli lysere. Alt i alt vil huden få en jevnere og finere overflate. Kollagenproduksjonen økes og huden vil fremstå med mer glød og se freshere ut.

  Våre favorittprodukter med syrer:

  Våre favoritter for tiden er: Noons Intensiv Hydrogel som passer til alle. Har du kombinert til fet hud og/eller aknehud anbefaler vi også Acticlear pads som i tillegg til glykolsyre inneholder salisylsyre.

  For aldrende hud er Elixirs acticlear-pads et godt supplement enten alene eller sammen med syrer som også jobber med pigmentering. Detter er enten Noons  Azealic Forte 25 eller  Noons Lacto ceramide 15 til aldrende dehydrert hud. 

  Sliter du med rosacea anbefales Azealic Forte 25.

  Bestill gjerne en gratis konsultasjon så våre hudspesialister får sett på huden din og kan komme med råd tilpasset din huds behov. 

   

  De fleste produktene fra Noon har så høy konsentrasjon av aktive ingredienser at de kun kan kjøpes etter en gratis konsultasjon hos oss. Men du kan lese om dem i vår nettbutikk:  Frøken Dings nettbutikk. 

  RELATERTE ARTIKLER

  Revok50

  Revok50 – Intensiv biostimulerende behandling

  Revitaliserer, Rehydrerer, Regenerer og Remodelerer Revok50 er en relativt ny kollagen- og biostimulerende hudbehandling på det norske markedet, (hudbehandlinger som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon). Gjennom hudens egne

  LES MER »

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Medisinske injeksjonsbehandlinger
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  Pigmentflekker tips solbeskyttelse
  HudpleiePigmentflekkerSolbeskyttelse

  Solbeskyttelse og tips til deg med pigmentflekker

  Har du en eller flere pigmentflekker, eller områder med pigmentering vil du oppleve at disse gjerne blir tydeligere om sommeren. Solskadet og/eller eldre hud har ...
  LES MER →
  solkrem for fet oljet hud akne
  HudpleieSolbeskyttelse

  Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er ...
  LES MER →
  Frøken Dings anbefalerHudpleie

  Revolusjonerende medisinsk foundation som har tatt hele Europa med storm

  Denne foundation har vi hatt hos oss og testet ut på klinikken nå i mange år, og vi kan ikke annet enn å anbefale den ...
  LES MER →

  Vil du vite hvilke produkter og behandlinger som faktisk virker?

  Få først gode tilbud, ekspertråd og anbefalinger for en strålende sunn hud. Artikler som går dypere og produktnyheter. 

  Kom tettere på oss. ♡

  Enkelte nyhetsbrev er personlige fra oss på Frøken Dings. Her deler vi fra livene våre både på og utenfor klinikken.

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Vi lover å bare sende epost når vi har noe spennende å fortelle. (Vi også hater spam). Du kan melde deg av når som helst.