Søk
Close this search box.

Omfavn din huds nye kapittel: Forstå overgangsalderen

Overgangsalderen og huden din
INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  Overgangsalderen er et naturlig stadium i livet som alle kvinner går gjennom.
  Men endringene som følger med kan være vanskelig å navigere, spesielt når det gjelder huden vår.
  Overgangsalderen har en betydelig innvirkning på huden. I denne artikkelen skal vi se på de vanlige hudforandringene som skjer i overgangsalderen og hva du kan gjøre for å holde huden sunn og strålende.

  Forstå hormonelle endringer i overgangsalderen og deres innvirkning på huden

  Under overgangsalderen gjennomgår kroppen et hormonelt skifte som kan forårsake en rekke symptomer inkludert hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og vaginal tørrhet. Disse hormonelle endringene har også ha en betydelig innvirkning på huden.


  Ett av hormonene som faller i overgangsalderen er østrogen. Østrogen spiller en viktig rolle i å opprettholde sunn hud, og i overgangsalderen reduseres østrogennivået i kroppen dramatisk. Dette vil ha en rekke effekter på huden.

  Her er noen av de vanligste endringene som kan oppstå i huden når østrogennivåene reduseres og andre overgangsalder-relaterte hudendringer:

  TØRR HUD

  Når østrogennivåene synker blir huden tørrere og mindre elastisk. Dette skyldes at østrogen bidrar til å opprettholde fuktighet og elastisitet i huden.
  Det er vanlig å oppleve en reduksjon i oljeproduksjonen, endringer i hudens pH-balanse og i hudens naturlige evne til å beholde fuktighet.

  For å bekjempe tørr hud er det viktig å bruke en fuktighetskrem spesielt formulert for moden hud. Overdreven soling vil også tørke ut huden. Det er viktig å beskytte huden med en god solkrem.

  KOLLAGENTAP

  Østrogen bidrar til å opprettholde kollagenproduksjonen i huden. Kollagen er et protein som er ansvarlig for å gi huden sin struktur og fasthet. Redusert kollagenproduksjon fører til tap av elastisitet og fasthet i huden og dannelse av rynker og fine linjer. I tillegg blir huden ofte tynnere og skjørere som kan gjøre rynker og fine linjer med synlige.

  Østrogen spiller også en viktig rolle i å opprettholde hudens elastisitet. Når østrogennivåene synker vil huden miste noe av sin naturlige elastisitet som kan føre til «sagging» eller slapp hud.

  Det finnes en rekke nye behandlingsteknikker som gir huden fukt og stimulerer hudens egen naturlige kollagenproduksjon. Du finner mer informasjon om disse lenger nede i artikkelen.

  PIGMENTERING

  Noen kvinner vil oppleve økt pigmentering i huden under overgangsalderen, spesielt i ansiktet. Dette skyldes at østrogen bidrar til å regulere melaninproduksjonen i huden.

  Det er spesielt viktig å beskytte seg mot solens stråler og forebygge fremtidige solskader.
  Har pigmentflekkene allerede kommet finnes det gode klinikk-produkter som kan redusere flekkene og kontrollere hudens melaninproduksjon.

  Hudforandringer også i perimenopause

  For mange vil disse endringene dukke opp allerede i perimenopause.
  Perimenopause er fasen som oppstår ca 5-7 år før overgangsalderen, når kroppen begynner å forberede seg på overgangsalderen. Noen av tegnene på perimenopause kan være uregelmessige blødninger, humørsvingninger og hetetokter. En av de mest merkbare endringene i huden under perimenopause er en reduksjon i hudens elastisitet. Huden kan virke tynnere og mer skjør, og fine linjer og rynker kan bli mer synlige. I tillegg kan huden bli tørrere.

  Hudpleie i overgangsalderen

  Det er viktig å ta vare på huden din i overgangsalderen for å opprettholde god hudhelse. Det er også vanlig at huden din har behov for mer effektive produkter da hudtilstanden din vil forandre seg og gjerne også variere en del gjennom årstidene.

  Produkter formulert for moden hud vil inneholde effektive ingredienser som fukter, beskytter og stimulerer hudens egne prosesser.
  Alles hud er unik, og vi vil anbefale deg å søke veiledning for å få skreddersydde anbefalinger til din hudtilstand.

  Det er også viktig å bruke en bredspektret solkrem for å beskytte huden mot solskader – noe som kan fremskynde aldringsprosessen.

  Profesjonelle hudbehandlinger for mer effektiv hudforbedring i overgangsalderen

  Hvis du sliter med hudforandringer som oppstår i overgangsalderen, kan du vurdere profesjonelle hudbehandlinger. Disse vil typisk være mye mer effektive og skape større hudforbedring enn noe hudpleieprodukt som kun smøres utenpå huden.
  Vi anbefaler alltid en kombinasjon. Gode hudpleieprodukter kombinert med effektive profesjonelle hudbehandlinger tilpasset din hudtilstand og ditt mål for behandlingen.

  Noen av behandlingene som kan støtte og forbedre din hud i overgangsalderen inkluderer:

  • Medisinsk peeling: Medisinsk peeling bidrar til å eksfoliere huden og redusere fine linjer og rynker.
  • Dermapen: Dermapen vil stimulerer hudens egen kollagenproduksjon i det øvre hudlaget og gi huden bedre tekstur og glød. Den vil også redusere pigmentering og gi en finere hudtekstur og tone.
  • Biostimulerende injeksjonsbehandlinger: Vil stimulere hudens egen naturlige kollagenproduksjon i de dypereliggende hudlagene. Denne typen behandlinger har langtidseffekt og kan også tas forebyggende. Biostimulerende behandlinger tilfører også huden masse fukt og vil redusere fine linjer og rynker og gi huden en lett oppstrammende effekt.
  • Fotona Tightening behandling: Denne varmebehandlingen stimulerer hudens egen kollagenproduksjon og gir huden en lett oppstrammende effekt.
  • Laserpeeling: Bidrar til å stimulere kollagenproduksjon i det øvre hudlaget og forbedre hudens tekstur og tone avhengig av hvor dyp peeling man velger. Den kan også redusere pigmentflekker.
  • Medisinsk rynkebehandling: Forebygging og behandling av enkeltlinjer og rynker som har satt seg dypt.

   

  Alles hud er unik. Vi anbefaler en uforpliktende gratis konsultasjon for å finne hvilke behandlinger som kan være rett for deg og din hudtilstand. Under en gratis konsultasjon har vi satt av masse tid slik at du skal få svar på alt du måtte lure på.

  Tips for å håndtere hudforandringer og lindre symptomene i forbindelse med din overgangsalder

  Det er flere ting som kan bidra til å lindre symptomer og plager i overgangsalderen.

  • Kostholdsendringer: Å spise et sunt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, fullkorn, magert protein og sunne fettsyrer kan bidra til å redusere symptomene på overgangsalderen. Det kan også ha en gustig effekt på huden din.
  • Regelmessig mosjon/styrketrening: Regelmessig mosjon kan hjelpe med å lindre symptomene på overgangsalderen, inkludert hetetokter og nattesvette, og også redusere risikoen for osteoporose. Det vil også ha en gunstig effekt på huden din.
  • Hormonbehandling: Hormonbehandling kan bidra til å redusere symptomene på overgangsalderen, men det er viktig å diskutere fordeler og risikoer med legen din før du starter behandlingen.
  • Naturlige midler: Urter og kosttilskudd som soyaprodukter, rød kløver, svart cohosh, og omega-3-fettsyrer har vist seg å bidra til å redusere symptomene på overgangsalderen for noen kvinner. Men som med hormonbehandling anbefaler vi at du snakker med legen din før du starter med urter/kosttilskudd.
  • Stressmestring: Å lære teknikker for å håndtere stress, som yoga, meditasjon eller dyp pusting, kan hjelpe med å redusere symptomene på overgangsalderen. Det kan også redusere stressnivået i kroppen din som vil ha en gunstig effekt på huden din.

   

  Det er viktig å huske at symptomene på overgangsalderen vil avta over tid, og at det å ha et sunt kosthold og livsstil kan bidra til å gjøre overgangsalderen til en enklere overgangsfase.

  Konklusjon

  Overgangsalderen er en naturlig prosess som kan være vanskelig å navigere, spesielt når det gjelder endringene som skjer med huden. Disse endringene oppleves i varierende grad og er ikke likt fordelt blant oss kvinner.

  Hvis du er bekymret for hudforandringene som oppstår i overgangsalderen kan du vurdere en gratis uforpliktende konsultasjon hos våre dyktige og erfarne dermatologisk kosmetiske sykepleiere. Din hud er unik, og du får personlig rådgivning og informasjon om hudpleieprodukter og behandlinger som kan bidra til å opprettholde og forbedre din hudhelse.

  Konsulter alltid din lege dersom du vurderer hormonbehandling eller urter/kosttilskudd for å lindre dine overgangsplager.

  Med riktig hudpleierutine og profesjonelle hudbehandlinger, er det mulig å holde huden sunn og strålende i dette nye kapittelet i livet.  Ta godt vare på både huden og deg selv i overgangsalderen.

  Book din time eller GRATIS KONSULTASJON* her

  * Gratis konsultasjon passer godt for deg som er usikker på hva du ønsker deg og hva vi kan hjelpe deg med. Det er satt av tid til behandling om du ønsker det, men du kan også bare komme for en prat om hud, aldring, produkter, behandlinger og få personlige anbefalinger som du kan vurdere senere.

  Send oss gjerne en melding dersom du lurer på noe

  RELATERTE ARTIKLER

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Medisinske injeksjonsbehandlinger
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  Pigmentflekker tips solbeskyttelse
  HudpleiePigmentflekkerSolbeskyttelse

  Solbeskyttelse og tips til deg med pigmentflekker

  Har du en eller flere pigmentflekker, eller områder med pigmentering vil du oppleve at disse gjerne blir tydeligere om sommeren. Solskadet og/eller eldre hud har ...
  LES MER →
  solkrem for fet oljet hud akne
  HudpleieSolbeskyttelse

  Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er ...
  LES MER →
  Frøken Dings anbefalerHudpleie

  Revolusjonerende medisinsk foundation som har tatt hele Europa med storm

  Denne foundation har vi hatt hos oss og testet ut på klinikken nå i mange år, og vi kan ikke annet enn å anbefale den ...
  LES MER →