Retinol gir glød, minimerer rynker porer og reparerer huden

Få glød, jevnere hud, minimer rynker, porer, og reparer og forebygg med retinol

INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vi hører ofte: «Hvis dere måtte anbefale kun ett produkt som alle bør ha, hva er det?», og svaret vårt er alltid: et produkt som inneholder retinol!
  Blant alle virkestoffene vi finner i moderne hudpleieprodukter er det ingen som kan måle seg med dette! Det har vært på markedet en årrekke og er vel det virkestoffet som har mest forskning og vitenskapelige studier bak seg.

  Retinol er et annet ord for A- vitaminsyre. Det brukes også i medisinsk behandling av alt fra akne til begynnende hudkreft, men i kosmetisk bruk er det et lite vidunderstoff som hjelper huden med en rekke ting.

  Retinol stimulerer til nydanning av hud

  Etterhvert som vi blir eldre tar det lengre og lengre tid for huden å fornye seg. Det tok kanskje en måned å fornye hele huden i ansiktet da du var 20 år mens når du er 50 tar det kanskje dobbelt så lang tid. Ved å påføre Retinol vil huden få en fortgang i fornyingen av hudcellene og grå gusten hud, små linjer og pigmentflekker reduserer og huden får en jevnere hudtone.

  Betennelsesdempende og beskyttende

  Retinol virker i tillegg desinfiserende og dempende på betennelse i huden og vil kunne dempe og redusere akne, uren hud og generell rødhet i huden. Vitamin A er også en kjent antioksidant som demper og beskytter huden fra påvirkning av frie radikaler. Denne beskyttelsen er med på å bremse dannelsen av rynker og linjer i huden og vitamin A er derfor viktig ikke bare i behandling av hud men og i forebygging av aldring.

  Passer nesten alle uansett alder, kjønn eller hudtilstand Retinol er en svært effektiv og aktiv ingrediens. Retinol passer for alle og kan nesten hjelpe alle uansett hudtilstand.

  Baksiden av medaljen

  Baksiden av medaljen er at ved starten, spesielt om man ønsker å kjøre en intens startkur, kan huden flasse en god del, bli rød, veldig tørr og kan klø litt.. No pain – no gain dessverre .. I tillegg skal en helst ikke være mye ute i sol når en kurer huden med Retinol da en blir mer solsensitiv av produktet. 

  Til vanlig bruk anbefaler vi helt andre prosedyre enn for en intensiv kur, med en tilvenningsperiode som strekker seg over mange uker. (Se nederst i artikkelen).  

  Men nå i disse tider er jo det å holde seg innendørs en del av anbefalingen fra myndighetene og hva er vel bedre enn å benytte innetiden godt?

  Her er våre anbefalinger for en skikkelig (tøff) kur

  Slik går du frem for en intensiv retinol-kur:

  • Velg et så sterkt retinol-produkt du kan få tak i og/eller tåler. For de fleste vil dette ikke være sterkere enn Noon Retinol Charisma Plus Instant Lift på 1,6%* som er det sterkeste retinol-produktet fra Noon. Eller Noon Charisma Intense Instant lift på 1%. Har du sensitiv hud anbefaler vi Retinext fra Elixir på 0,5%, eller Retinol Charisma Delicate Serum Instant Lift fra Noon på 0,3%.

  • Påfør produktet så ofte du klarer. Gjerne fra 4-7 ganger pr. uke. (Kun på natt!)Unngå øyeområdet!Alle reagere ulikt. For noen vil en intensiv kur være 12 påføringer på en måned – for andre vil det være 30. Målet er å kure huden så mye som en klarer! (Noen syntes det er fælt å flasse mye – andre kan leve helt fint med det i en kort periode.)

  • Bruk milde produkter på huden når huden din skal jobbe aktivt med retinol.

  Denne intensive kuren vil gi flere bivirkninger – men effekten på huden vil bli desto større!
  De bivirkningen som mange opplever når de kjører ekstra på med Retinol er ikke farlige, men de kan være plagsomme. Huden kan fort bli så tørr at den flasser i store flak. Da jobbes det ekstra hardt og belønningen din etterpå når du går over til vanlig hverdagsbruk igjen er en fornyet hud som virkelig har fått seg et løft!

  I den første intensive perioden hvor huden blir tørr, flasser og er rød er det viktig å redusere på andre virkestoffer. Behandle huden med skånsom rens og milde fuktighetsprodukter som gir masse fukt og roer den irriterte huden.

  Om du ønsker å øke effekten ytterligere
  Skulle du imidlertid ønske å øke effekten ytterligere enten fordi du tåler produktet godt eller ønsker å kjøre enda litt hardere på- så er glykolsyre med på å øke effektiviteten til A- vitaminsyre. Glykolsyre vil løsne limet mellom døde hudceller og dermed fjerne det øverste laget med død hud. Retinol-produktet vil da kunne trenge dypere og raskere ned i huden og du får en enda mer effekt. Glykolsyre-produkter kommer også i ulike stryker og du kan her velge mellom styrker fra 5% til 20% alt etter hva huden din tåler. 
  Glykolsyre skal ikke smøres på samtidig som retinolprodukter! Man kan gjerne da bruke glykolsyre på morgen og retinol på kveld,  eller kjøre annen hver dag med glykolsyre og retinol. Om du ser at huden din takler dette.

  Vil du lese mer om hjemmepeeling med syrer kan du sjekke denne artikkelen: 

  FÅ NY GLØD I HUDEN MED HJEMMEPEELING MED SYRER

  Dette er anbefalinger for vanlig tilvenning og bruk av retinolprodukter

  For å unngå noen av de plagene som kan komme når man starter med retinol-produkter for første gang, (eller etter lang tids pause)

  • Produktet kan brukes annen hver kveld som et utgangspunkt. For de med sensitiv hud kan behandlingen reduserer til 1-2 ganger pr uke. Det samme gjelder for dem som oppdager tendenser til småflassing.

  • Start forsiktig med få ganger i uken. Hyppighet kan økes gradvis gjennom noen måneders bruk etterhvert som huden blir vant med produktet. Huden vil etterhvert opparbeide seg en god toleranse for produktet og alle de bivirkningene man kan få i starten vil opphøre.

  • Bruk alltid dagkrem med solfaktor/eller egen solkrem når man bruker Retinol-produkter.

   

  Om du lurer på hvilke retinol- og glykolsyreprodukter som passer best for deg og din hud, ta kontakt med oss. Vi hjelper deg å finne de riktige produktene til deg og din hud.

  Uansett om du ønsker å kure huden eller bare inkludere den i ditt hudpleieprogram anbefaler vi å alltid bruke solkrem samtidig som retinol-produkter brukes, og gjerne stanse bruken av retinol i de månedene du er mye ute og eksponert for sol, for eksempel om sommeren.

  Retinol spesielt sammen med glykolsyre vil kunne gi huden din et ganske raskt løft i form av å bli kvitt døde hudceller og friske opp huden.  De aller fineste effektene får du ved å være tålmodig og bruke retinol-produkter over lengre tid. Da kan du glede deg til at produktet forebygger aldring, beskytter huden mot ytre påvirkning, reparerer solskader, forbedrer porestørrelser og hudstruktur, demper betennelser og en hel rekke flere gunstige effekter som på sikt vil gi deg en varig sterk og frisk strålende hud.

  *Retinol-produktene til Noon selges kun etter konsultasjon på klinikken. 

  Du kan lese mer om de enkelte retinolproduktene vi fører i vår nettbutikk: 
  Et utvalg av våre retinol-produkter

  Send oss gjerne en melding dersom du lurer på noe

  Book din time eller GRATIS KONSULTASJON* her

  * Gratis konsultasjon passer godt for deg som er usikker på hva du ønsker deg og hva vi kan hjelpe deg med. Det er satt av tid til behandling om du ønsker det, men du kan også bare komme for en prat om hud, aldring, produkter, behandlinger og få personlige anbefalinger som du kan vurdere senere.

  RELATERTE ARTIKLER

  Revok50

  Revok50 – Intensiv biostimulerende behandling

  Revitaliserer, Rehydrerer, Regenerer og Remodelerer Revok50 er den nyeste biostimulerende hudbehandlingen på det norske markedet, (hudbehandlinger som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon). Gjennom hudens egne naturlige

  LES MER »

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  • Toksinbehandling
  Pigmentflekker tips solbeskyttelse
  HudpleiePigmentflekkerSolbeskyttelse

  Solbeskyttelse og tips til deg med pigmentflekker

  Har du en eller flere pigmentflekker, eller områder med pigmentering vil du oppleve at disse gjerne blir tydeligere om sommeren. Solskadet og/eller eldre hud har …

  LES MER →
  solkrem for fet oljet hud akne
  HudpleieSolbeskyttelse

  Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er det viktig for deg å bruke en solkrem beregnet for din hudtype og hudtilstand.

  LES MER →
  Kvinne ansikt - hva er forskjellen på botox og restylane filler
  FillerbehandlingHudbehandlingerRynkebehandling

  Hva er forskjellen på Botox og Restylane filler?

  Det vanligste spørsmålet vi får er: ”Hva er forskjellen på Botox (botulinimtoksin) og Restylane?” Den aller viktigste forskjellen er at Restylane er en filler som …

  LES MER →