Søk
Close this search box.

Få glød, jevnere hud, minimer rynker, porer, og reparer og forebygg med retinol

Retinol - dame
INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  NY oppdatert artikkel mars 2023 nå også med omtale av Bakuchiol.

  Vi hører ofte: «Hvis dere måtte anbefale kun ett produkt som alle bør ha, hva er det?», og svaret vårt er alltid: et produkt som inneholder retinol!
  Blant alle virkestoffene vi finner i moderne hudpleieprodukter er det ingen som kan måle seg med dette! Det har vært på markedet en årrekke og er vel det virkestoffet som har mest forskning og vitenskapelige studier bak seg. 

  Retinol er en form for A-vitamin som er mildere enn A-vitaminsyre. Det brukes også i medisinsk behandling av alt fra akne til begynnende hudkreft, men i kosmetisk bruk er det et lite vidunderstoff som hjelper huden med en rekke ting. Effekten varierer etter hvor sterk konsentrasjon produktet har. Det er veldig individuelt hvor stor toleranse huden har for retinol spesielt i oppstarten. 

  Det finnes også mildere utgaver med feks. DermShield® som skal redusere den irriterende effekten retinol kan ha på huden. 

  NB! Det er viktig å huske at all bruk av Retinol gjør huden mer følsom for sollys og huden din tåler  mye mindre sol før den blir skadet og brent. 
  Du kan lese mer om Retinol og soleksponering i denne artikkelen: 

  «Retinol og Påskesol er en dårlig kombinasjon»

  Dess sterkere konsentrasjon dess større sjanse for å få bivirkninger spesielt i oppstarten. Det er veldig individuelt hvor stor toleranse huden har for retinol. 

  De mange fordelene gjør at vi anbefaler at du prøver å innføre retinol i din hudpleierutine. Om du er usikker på hvilken styrke og type retinol som passer for deg vil vi anbefale en gratis uforpliktende konsultasjon med en av våre dyktige kosmetisk dermatologiske sykepleiere. Du kan også sende oss DM/melding på epost eller Messenger.  Om du har sensitiv hud og allerede forsøkt retinol uten hell – eller ønsker et produkt som muligens har tilsvarende effekt men uten å gjøre deg solsensitiv anbefaler vi deg å prøve et produkt med Bakuchiol. Mer om Bakuchiol lenger ned i artikkelen. 

  Retinol stimulerer til nydanning av hud

  Etterhvert som vi blir eldre tar det lengre og lengre tid for huden å fornye seg. Det tok kanskje en måned å fornye hele huden i ansiktet da du var 20 år mens når du er 50 tar det kanskje dobbelt så lang tid. Ved å påføre Retinol vil huden få en fortgang i fornyingen av hudcellene og grå gusten hud, små linjer og pigmentflekker reduserer og huden får en jevnere hudtone.

  Retinol forbedrer hudens tekstur og tone og gir mer glød

  Retinol vil bidra til å forbedre hudens tekstur og tone ved å øke cellefornyelsen i huden. Dette kan bidra til å gi huden en jevnere, glattere og mer strålende utseende. 

  Betennelsesdempende og beskyttende - effektiv mot akne og uren hud

  Retinol virker i tillegg desinfiserende og dempende på betennelse i huden og vil kunne dempe og redusere akne, uren hud og generell rødhet i huden. Vitamin A er også en kjent antioksidant som demper og beskytter huden fra påvirkning av frie radikaler. Denne beskyttelsen er med på å bremse dannelsen av rynker og linjer i huden og vitamin A er derfor viktig ikke bare i behandling av hud men og i forebygging av aldring.

  Passer nesten alle uansett alder, kjønn eller hudtilstand Retinol er en svært effektiv og aktiv ingrediens. Retinol passer for alle og kan nesten hjelpe alle uansett hudtilstand.

  Retinol reduserer hyperpigmentering

  Retinol kan bidra til å redusere synligheten av hyperpigmentering og misfarging i huden ved å jevne ut hudtonen.

  Retinol øker absorpsjon av andre hudpleieingredienser

  Retinol kan bidra til å øke absorpsjonen av andre hudpleieingredienser, noe som kan gjøre andre produkter mer effektive når de brukes sammen med retinol.

  Den aller fineste effekten får du ved å være tålmodig og bruke retinol-produkter over lengre tid. Da kan du glede deg til at produktet forebygger aldring, beskytter huden mot ytre påvirkning, reparerer solskader, forbedrer porestørrelser og hudstruktur, demper betennelser og en hel rekke flere gunstige effekter som på sikt vil gi deg en varig sterk og frisk strålende hud.

  *Retinol-produktene til Noon selges kun etter konsultasjon på klinikke

  For å unngå noen av de plagene som kan komme når man starter med retinol-produkter for første gang, (eller etter lang tids pause)

  • Produktet kan brukes annen hver kveld som et utgangspunkt. For de med sensitiv hud kan behandlingen reduserer til 1-2 ganger pr uke. Det samme gjelder for dem som oppdager tendenser til småflassing.
  • Start forsiktig med få ganger i uken. Hyppighet kan økes gradvis gjennom noen måneders bruk etterhvert som huden blir vant med produktet. Huden vil etterhvert opparbeide seg en god toleranse for produktet og alle de bivirkningene man kan få i starten vil opphøre.
  • Bruk alltid dagkrem med solfaktor/eller egen solkrem når man bruker Retinol-produkter.

   

  Uansett om du ønsker å kure huden eller bare inkludere den i ditt hudpleieprogram anbefaler vi å alltid bruke solkrem samtidig som retinol-produkter brukes, og gjerne stanse bruken av retinol i de månedene du er mye ute og eksponert for sol, for eksempel om sommeren. Husk at Retinol gjør huden din mer lysfølsom og lettere utsatt for å bli skadet og brent. 

  Skulle du ønske å øke effekten ytterligere enten fordi du tåler produktet godt eller ønsker å kjøre enda litt hardere på- så er glykolsyre med på å øke effektiviteten til Retinol. Glykolsyre vil løsne limet mellom døde hudceller og dermed fjerne det øverste laget med død hud. Retinol-produktet vil da kunne trenge dypere og raskere ned i huden og du får en enda mer effekt. 

  Glykolsyre-produkter kommer også i ulike stryker og du kan her velge mellom styrker fra 5% til 20% alt etter hva huden din tåler. 
  Glykolsyre skal ikke smøres på samtidig som retinolprodukter! Man kan gjerne da bruke glykolsyre på morgen og retinol på kveld,  eller kjøre annen hver dag med glykolsyre og retinol. Om du ser at huden din takler dette.

  Retinol spesielt sammen med glykolsyre vil kunne gi huden din et ganske raskt løft i form av å bli kvitt døde hudceller og friske opp huden.  Men du vil mest sannsynlig flasse en del og huden kan føles tørr. 

  Vil du lese mer om hjemmepeeling med syrer kan du sjekke denne artikkelen: 

  «FÅ NY GLØD I HUDEN MED HJEMMEPEELING MED SYRER»

   

  Om du lurer på hvilke retinol- og glykolsyreprodukter som passer best for deg og din hud, ta kontakt med oss. Vi hjelper deg å finne de riktige produktene til deg og din hud.

  Bakuchiol

  Bakuchiol - et alternativ til retinol som ikke gjør huden din lysfølsom og for deg med sensitiv hud

  Bakuchiol er et relativt nytt naturlig stoff innen moderne hudpleie, men har blitt brukt i tradisjonell medisin i århundre. Bakuchiol forårsaker ikke solfølsomhet og kan også brukes av gravide da det ikke inneholder retinoider. 

  Bakuchiol utvinnes av frøene til Psoralea corylifolia , en plante som vokser i India og er en kjent tradisjonell Indisk Ayurvedisk og kinesisk medisin som har blitt brukt i århundre.  

  Hva er effekten av Bakuchiol?

  Bakuchiol virker på flere måter i huden. Først og fremst er det kjent for å ha en lignende effekt på hudcellene som retinol, ved å øke cellefornyelsen og stimulere produksjonen av kollagen og elastin i huden. Dette bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker, og kan forbedre hudens fasthet og elastisitet.

  Bakuchiol har også antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper som kan hjelpe til med å redusere betennelse i huden og forhindre utbrudd av kviser. Det har også vist seg å være en kraftig antioksidant, som kan bidra til å beskytte huden mot frie radikaler som kan føre til hudskader og aldring.

  En annen måte bakuchiol kan virke på, er ved å forbedre hudens barrierefunksjon. Dette betyr at det kan bidra til å styrke hudens naturlige beskyttelseslag, som kan hjelpe til med å redusere tapet av fuktighet og beskytte huden mot miljøpåvirkninger.

  Til forskjell fra retinol, som kan være irriterende for noen hudtyper, er bakuchiol generelt godt tolerert av de fleste og kan være et godt alternativ for de med sensitiv hud eller de som ønsker å unngå retinol. Det er også et godt alternativ i vår og sommerhalvåret når man er mye utendørs i motsetning til retinol som gjør huden ekstra lysfølsom. 

  Har Bakuchiol forskningsbasert og beviselig effekt?

  Det har vært forsket på Retinol siden 80-tallet og det finnes hundrevis av forskningsartikler som viser til de effektene som er beskrevet. Det er utført mye mindre forskning på Bakuchiol da dette er en ny ingrediens i moderne hudpleie som nå har en økende popularitet.  

  Den forskningen som er utført på bakuchiol har vært lovende når det gjelder dets potensial for å forbedre hudens helse og utseende.

  En studie publisert i British Journal of Dermatology i 2014 fant at en krem som inneholdt 0,5% bakuchiol, var like effektiv som en krem som inneholdt 0,5% retinol når det gjaldt å redusere synligheten av fine linjer og rynker, samt forbedre hudens fasthet og elastisitet.

  En annen studie, publisert i International Journal of Cosmetic Science i 2018, viste at en krem med 0,5% bakuchiol forbedret hudens tekstur og tone, samt reduserte synligheten av fine linjer og rynker, hyperpigmentering og andre aldringstegn, sammenlignet med en placebokrem.

  En tredje studie, publisert i Journal of Cosmetic Dermatology i 2020, fant at en krem med bakuchiol og niacinamid (en annen ingrediens som er kjent for å forbedre hudens helse) var effektiv i å redusere synligheten av kviser og forbedre hudens klarhet og glød.

  Det er imidlertid verdt å merke seg at mer forskning trengs for å bekrefte disse resultatene, og det er viktig å huske at individuelle resultater kan variere avhengig av hudtype og andre faktorer.

  Hvor får jeg tak i produkter med Bakuchiol?

  På Frøken Dings fører vi den effektive og gode serien Rå som har flere produkter som inneholder bakuchiol. Send oss gjerne en melding eller bestill en gratis uforpliktende konsultasjon for å få skreddersydde anbefalinger til din hud og hudtilstand. 

  Send oss gjerne en melding dersom du lurer på noe

  Book din time eller GRATIS KONSULTASJON* her

  * Gratis konsultasjon passer godt for deg som er usikker på hva du ønsker deg og hva vi kan hjelpe deg med. Det er satt av tid til behandling om du ønsker det, men du kan også bare komme for en prat om hud, aldring, produkter, behandlinger og få personlige anbefalinger som du kan vurdere senere.

  RELATERTE ARTIKLER

  Revok50

  Revok50 – Intensiv biostimulerende behandling

  Revitaliserer, Rehydrerer, Regenerer og Remodelerer Revok50 er en relativt ny kollagen- og biostimulerende hudbehandling på det norske markedet, (hudbehandlinger som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon). Gjennom hudens egne

  LES MER »

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Medisinske injeksjonsbehandlinger
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  solkrem for fet oljet hud akne
  HudpleieSolbeskyttelse

  Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er ...
  LES MER →
  Frøken Dings anbefalerHudpleie

  Revolusjonerende medisinsk foundation som har tatt hele Europa med storm

  Denne foundation har vi hatt hos oss og testet ut på klinikken nå i mange år, og vi kan ikke annet enn å anbefale den ...
  LES MER →
  AntiageBehandling av øyepartiFillerbehandling

  Tear through-behandling kan gi deg et våkent blikk

  Har du søkk som skaper mørke skygger under øynene? Synes du at dette gjør at du ser mer sliten og trøtt ut? Tear through-behandling er ...
  LES MER →