Søk
Close this search box.

«Rudo» betyr kjærlighet

overrekker sjekk på 50000,- til Rudos hjem
INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  Det var med stor glede vi kunne overrekke Agathe Gill Larsen en sjekk på kr 50 000,- til Rudos Hjem i Zimbabwe. Zimbabwe er et av de landene i verden som er hardest rammet av HIV. Som en følge av dette, er antallet foreldreløse barn nådd 1 million! Dette i et land med 12 millioner innbyggere. Frøken Dings AS har støttet Rudos Hjem med faste månedsbeløp i tre år, men i år ønsket vi i tillegg å gi et ekstra bidrag til jul. Yvonne Rouppert, overleverte sjekken på vegne av Frøken Dings AS i Bergen og Frøken Dings Haugesund eid og drevet av Anne Grete Hevrøy.

  Dette er bakgrunnshistorien til Rudos Hjem. Les den gjerne og se hvorfor vi støtter denne saken med så stor giverglede.

  Agathe Gill Larsen er fra Bergen og sammen med mannen sin Matthew fra Leeds i England startet de opp Rudos hjem i Zimbabwe i 2011. De bestemte seg faktisk for å starte opp dette hjemmet på sin bryllupsreise i 2010.

  Rudo betyr kjærlighet på Shona som er hovedspråket i Zimbabwe

  Rudo var også en liten jente som bodde i det samme området hvor Rudos Hjem nå ligger.

  Rudo mistet begge foreldrene sine som følge av AIDS da hun var bare 8 år gammel. Hun hadde ingen søsken eller øvrig familie som kunne ta seg av henne, og hun var overlatt til seg selv.

  Hun bodde alene, hadde ingen jobb, og ingen penger. De andre i landsbyen gav henne litt mat når de hadde noe å avse, men alle hadde lite, og mange munner å mette. Hun ble kraftig underernært, og var nesten alltid sulten. Rudo måtte gå langt i den brennende solsteiken for hente vann, den nærmeste brønnen lå et godt stykke unna. Hun bar den tunge bøtten med vann på hodet med seg på den lange veien tilbake til hytten. Dette var et tungt arbeid for en liten, utmattet jente.

  På landsbygden blir den afrikanske natten helt svart. Svært få har innlagt strøm, og lyktestolper finnes heller ikke. Med mindre man har et stearinlys, eller en lykt ser man ingenting. Rudo hadde hverken stearinlys eller lommelykt. Om kveldene lå hun på jordgulvet i hytten, og lyttet til alle de skumle lydene ute i den mørke, afrikanske natten.

  Rudo ble svært syk to år etter hun mistet foreldrene sine. Hun hadde ingen som kunne ta henne med til sykehuset, eller stelle med henne. Rudo døde alene 10 år gammel.

  Rudos Hjem er grunnlagt til minne om lille, modige Rudo

  Rudos Hjem er grunnlagt til minne om lille, modige Rudo, og skal være et «kjærlighetens hjem» for barn som er i samme situasjon som Rudo.

  Det er så alfor mange av dem som ligger der i mørket og lytter til lydene i den Afrikanske natten, ensom, sulten og redd….

   Zimbabwe er et av de landene i verden som er hardest rammet av HIV. Som en følge av dette, er antallet foreldreløse barn nådd 1 million! Dette i et land med 12 millioner innbyggere.

  Det finnes mange små veldedige organisasjoner der ute som blir drevet av ildsjeler som Rudos Hjem. Disse kan ikke konkurrere med de store internasjonale som har ressursene til å markedsføre seg og blir kjent over hele landet. Disse små som Rudos Hjem er avhengig av bidragsytere i sitt eget lokalmiljø, der ildsjelene bruker sitt eget nettverk for å samle inn penger til sine hjertesaker.

  Du kan finne mer informasjon om Rudos Hjem her på deres egne nettsider.

  Her er bakgrunnen for innsamlingen.

  En stor takk til alle kunder som valgte å komme og behandle seg hos oss på lørdag!

  Se det fine takkekortet vi fikk, vi ble helt rørt!

  Tusen takk Frøken Dings

  RELATERTE ARTIKLER

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Medisinske injeksjonsbehandlinger
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  Pigmentflekker tips solbeskyttelse
  HudpleiePigmentflekkerSolbeskyttelse

  Solbeskyttelse og tips til deg med pigmentflekker

  Har du en eller flere pigmentflekker, eller områder med pigmentering vil du oppleve at disse gjerne blir tydeligere om sommeren. Solskadet og/eller eldre hud har ...
  LES MER →
  solkrem for fet oljet hud akne
  HudpleieSolbeskyttelse

  Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er ...
  LES MER →
  Frøken Dings anbefalerHudpleie

  Revolusjonerende medisinsk foundation som har tatt hele Europa med storm

  Denne foundation har vi hatt hos oss og testet ut på klinikken nå i mange år, og vi kan ikke annet enn å anbefale den ...
  LES MER →