Søk
Close this search box.

Solbeskyttelse og tips til deg med pigmentflekker

Pigmentflekker tips solbeskyttelse
INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  Har du en eller flere pigmentflekker, eller områder med pigmentering vil du oppleve at disse gjerne blir tydeligere om sommeren. Solskadet og/eller eldre hud har ofte en ujevn pigmentering med flere større eller mindre pigmentflekker.

  I utgangspunktet er ikke solen din beste venn. Enhver soleksponering uten tilstrekkelig solbeskyttelse vil øke pigmenteringen, (selv overskyet vær). Men det finnes gode solkremer som inneholder ingredienser som jevner hudtonen og bremser produksjon av nye pigmentflekker. 

  Har du en eldre, solskadet hud er det viktig å beskytte den ekstra godt mot enda mer skade. En høy solfaktor og ingredienser som jevner og reparerer huden er fine å ha i en solkrem. 

  Er du usikker på hvordan du skal tolke ingrediensene på de forskjellige solproduktene, spør oss. Vi hjelper deg å finne de riktige produktene for din hud. 

  Hva er pigmentflekker og pigmentering?

  Pigmentflekker er mørkere flekker eller områder i huden. Det finnes mange ulike former for pigmentflekker. Den vanligste formen kalles melasma og  kommer på grunn av økt aktivitet av cellene som lager pigment, melanocytter. 

  Du ser de som oftest på hudområder som har vært mye utsatt for sol, for eksempel i ansiktet (panne, tinning, kinn og overleppe) og på håndbaken. De er helt ufarlige, (må ikke forveksles med føflekker, er du i tvil oppsøk lege).

  Årsaker til pigmentflekker

  Pigmentflekker skyldes som oftest overdreven soling kombinert med lav eller ingen solbeskyttelse. Mange pigmentflekker viser seg senere i livet som et resultat av solskader man har pådratt seg når man var yngre.  Men man kan absolutt få pigmentering og pigmentflekker i en ung hud, det er flere faktorer som enten kan medvirke eller forårsake pigmentflekker. 

  • Arv og genetiske faktorer kan være med å bestemme om du er disponert for å få dem.
  • Den vanligste medvirkende årsaken er på grunn av hormoner. For eksempel ved graviditet. Pigmentflekker som oppstår i forbindelse med graviditet forsvinner som regel av seg selv etter noe tid, men kan bli permanente.
  • Enkelte medisiner kan gjøre deg mer lysfølsom og også mer utsatt for pigmentflekker feks. P-piller, Levaxin og Isotretinoin. (Dersom du går på noen av disse medisinene vær ekstra forsiktig ved soleksponering.) 

   Les på dine medisiner eller snakk med din lege dersom du lurer på om medisiner du tar gjør huden din mer lysfølsom.

  Hvordan unngå (nye) pigmentflekker

  Vårt aller viktigste råd for å unngå pigmentflekker er å unngå overdreven soling og bruke høy solfaktor. Enhver solkrem med høy faktor er bedre enn ingen solbeskyttelse. Så først tenk på å beskytte deg, og deretter kan du jakte på den perfekte solbeskyttelsen.

  Mange av solproduktene i dag er ganske avanserte pleiende anti-age-produkter proppfulle av aktive ingredienser som
  kan så mye mer enn å bare beskytte deg mot UV-stråling. 

  Bruk solkrem hver dag, selv når det er overskyet ute.
  Det er UVA-strålene som mørkner melaninen

  Bruk solkrem hver dag, selv når det er overskyet ute. Det er UVA-strålene som mørkner melaninen.

  UVB-strålene gjør oss solbrent og stimulerer til produksjon av nytt melanin.
  Men det er UVA-strålene som mørkner melaninet i huden vår og gir den brunfargen, (og som fører til hudaldring, solallergi, pigmentflekker og hudkreft).

  UVB-strålene trenger ikke gjennom skyer eller vinduer, men det gjør UVA-strålene.
  De er aktive hele året uansett vær

  Har du først fått pigmentering anbefaler vi solbeskyttelse med pigmenthemmende ingredienser som vil reduserer dannelse av pigment og jevne ut hudtonen.

  Det finnes også mange gode produkter som du kan inkludere i din hudpleierutine for å redusere pigmentering og jevne ut hudtonen. 

  Spør oss gjerne om råd. Vi har alltid gratis konsultasjon.

  Se et utvalg av anbefalte solprodukter for deg med pigmentflekker

  Skjermbilde solkrem pigmentflekker

  Produkttips fra video:

  Dette er de to produktene vi viser i videoen men vi har flere produkter som inneholder pigmenthemmende ingredienser og som gjerne også inneholder en del andre aktive ingredienser på klinikken.

  Zo obagi smarttone solkrem

  ZO Obagi Smart Tone SPF 50: 

  Dette er en solkrem som føles lett og gir en fin glød i huden. Den har litt farge som skal tilpasse seg din hudtone. Denne er spesielt for deg med pigment da det inneholder en del pigmenthemmende ingredienser.
  (Kan bl.annet kjøpes på klinikken)

  Mesoprotect Melan 130+

  Dette er den perfekte solkrem for deg som sliter med pigment, da den har ingredienser som reduserer dannelsen av pigment. Det er en farget solkrem som vil gi super fin glød. Det er faktor 50. Vannresistent. Har en kombinasjon av fysisk, kjemisk og biologisk filter. 

  (Kan bl.annet kjøpes på klinikken)

   

  Har du spørsmål angående disse produktene eller hvilke solprodukter som passer til din hudtilstand, ta kontakt med oss. Send oss gjerne en direktemelding på Messenger eller en epost: post@frokendings.no Vi har alltid Gratis konsultasjon dersom du ønsker mer spesifikke råd for akkurat din hud.

  RELATERTE ARTIKLER

  Revok50

  Revok50 – Intensiv biostimulerende behandling

  Revitaliserer, Rehydrerer, Regenerer og Remodelerer Revok50 er en relativt ny kollagen- og biostimulerende hudbehandling på det norske markedet, (hudbehandlinger som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon). Gjennom hudens egne

  LES MER »

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Medisinske injeksjonsbehandlinger
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  solkrem for fet oljet hud akne
  HudpleieSolbeskyttelse

  Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er ...
  LES MER →
  Frøken Dings anbefalerHudpleie

  Revolusjonerende medisinsk foundation som har tatt hele Europa med storm

  Denne foundation har vi hatt hos oss og testet ut på klinikken nå i mange år, og vi kan ikke annet enn å anbefale den ...
  LES MER →
  AntiageBehandling av øyepartiFillerbehandling

  Tear through-behandling kan gi deg et våkent blikk

  Har du søkk som skaper mørke skygger under øynene? Synes du at dette gjør at du ser mer sliten og trøtt ut? Tear through-behandling er ...
  LES MER →