Søk
Close this search box.

Hvilken solkrem skal du velge når du har fet/ oljet hud?

solkrem for fet oljet hud akne
INNHOLDSFORTEGNELSE
  Add a header to begin generating the table of contents

  Plages du med uren hud? Fet hud som blir blank og skinnende? Tilløp til akneutbrudd som gjerne forverrer seg i sol og varme? Da er det viktig for deg å bruke en solkrem beregnet for din hudtype og hudtilstand.

  Sånn generelt vil vi si at enhver solkrem er bedre enn ingen beskyttelse – uansett hudtilstand. Det er også bedre å velge en solkrem laget for ansiktet da disse som oftest inneholder helt andre ingredienser og sammensetning av solfilter enn dem laget for kroppen.

  Men har du en utfordrende hudtype er det ekstra nøye hva din solkrem inneholder.

  For deg med uren hud og tilløp til kviser

  Har du denne hudtypen bør du være ekstra nøye med hva din solkrem inneholder. Det er ikke solfilteret i solkrem som gir kviser og tilstoppede porer men andre stoffer som en solkrem blir satt sammen av. 

  Har du denne typen hud så er gjerne andre deler av kroppen som bryst og rygg også ekstra utsatt for her har du flere talgkjertler. 

  En del solkremer inneholder fettstoffer og høye konsentrasjoner av mineraloljer som man bør unngå med denne hudtypen.

  Denne typen solkrem anbefaler vi for deg:

  Solprodukter som inneholder talgregulerende ingredienser og gjerne en type som matter ned huden slik at du får redusert den blanke skinnende overflaten fet hud fort kan få. 

  Denne typen solkrem kan forebygge enda hyppigere utbrudd av akne og kviser i sol og varme, og inneholder ikke ingredienser som kan dekke til eller tette porer. 

  Solkrem for fet hud tilbyr som oftest mattende egenskaper for unngå at man blir blank i huden, men ikke nødvendigvis talgregulerende egenskaper. Dette må du se etter på solkremen. 

  Har du ingen tilløp til akne/kviser eller uren hud, kan et produkt for fet hud som kun matter være et godt valg. En slik type solkrem skal beskytte deg uten å tette til porene.

  Varme og vann gir mer kviser, ikke solkremen din

  Det er en myte at man kan “tørke” ut kviser i solen. Huden kan gjerne se “jevnere” ut når den får farge som vil bidra til å “kamuflere” røde områder, men å unngå solkrem vil ikke bedre din hudtilstand, tvert i mot.

  Sol, varme og vann øker talgproduksjonen, porer utvider seg og kan lett bli tette selv i en ellers “normal” hud.

  I kombinasjon med smuss, døde hudceller, gammel solkrem og svette kan porene tettes og gi perfekte forhold for aknebakterier.

  For å forebygge og forhindre utbrudd anbefaler vi (i tillegg til en talgregulerende solkrem),  en grundig rens morgen og kveld.

   

  Man kan også supplere med produkter med litt salisylsyre for å hjelpe huden å kvitte seg med døde hudceller og dempe inflammasjon og roe ned huden.

  Kviser eller soleksem?

  Det kan se likt ut, men kviser klør ikke slik soleksem gjør.
  Så får du “akneutbrudd” som klør er det mest sannsynlig soleksem og da er det beste rådet å holde seg helt unna solen til soleksemen har forsvunnet.

  Etter soleksponering (og rens av huden) - Tips for hudforbedring/reparasjon av solskader

  Vi kan også anbefale Elixirs Ultradefence Repair gel. Egner seg godt som reparerende gel etter soleksponering, samt mot tørrheter og irriterte hudtilstander.

  Denne inneholder sterke antioksidanter og reparerende enzymer. Bidrar til å reparere allerede oppståtte solskader. Aloe vera bidrar til å lindre og roe ned huden og gi den fukt og elastisitet.

  Kan også smøres på før solkrem for ekstra beskyttelse mot solskader. 
  Du kan lese mer om dette produktet her: «Elixirs Ultradefence Repair gel – Du kommer til å ville ha den»

  Et utvalg av solkremer anbefalt for deg med fet/oljet hud

  Skjermbilde Solkrem for fet og oljet hud

  Produktene fra videoen:

  Solkrem oljet og fet hud akne talgregulerende

  Inna-Derma Oily Skin SPF 50 – for deg med fet hud og/eller akne

  Er en ultralett vannbasert solkrem for deg med fet hud/og eller akne. Den er talgregulerene og matter ned huden. Den inneholder også beskyttelse mot frie radikaler.


  Denne solkremen er svært lett å smøre inn i huden og har en kombinasjon av kjemisk og fysiske filtre. Den føles lett på og gir et godt underlag for foundation. De talgregulerende egenskapene kan bidra til å forebygge hyppigere utbrudd av kviser/akne i sol og varme.
  (Kan kjøpes bl. annet på vår klinikk)

  ZO Sunscreen primer SPF 30 – for deg med fet/oljet hud som også ønsker en primer

  Dette er et to-i-ett produkt. Du får både mattende optimal solbeskyttelse og primer. En primer jevner ut hudoverflaten og gir et godt underlag for sminke.  

  Beskytter mot UVA/UVB, HEV og IR-A (blått lys som vi blant annet får fra pc-skjermer, tv og mobiltelefoner). Inneholder oppstrammende peptider og antioksidanter.
  (Kan kjøpes bl. annet på vår klinikk)

   

  ZO Daily Sheer Broad-Spectrum SPF 50

  ZO Daily Sheer Broad-Spectrum SPF 50 – for nesten alle hudtyper som ønsker en ren og matt finish med god holdbarhet og fukt

   

  Denne solkremen tørker fort, har en lett formel med en ren og matt finish. 

  Den er vannresistent i opptil 80 minutter så veldig godt egnet til deg som liker å trene ute.

  Den hydrerer og er perfekt for å forebygge tørr hud som følge av økt solpåvirkning og dermed også spesielt godt egnet til aldrende hud. 

  Vi satt denne i kategorien oljet/fet hud fordi den passer veldig godt til denne hudtilstanden og den matter, men denne kan vi anbefale til (nesten) alle hudtyper.  

  God som underlag for makeup. 

  Beskytter mot UVA/UVB og høy-energi synlig (HEV) lys og infrarøde (IR-A) stråler. Forebygger tørr hud som følge av økt solpåvirknig.
  (Kan kjøpes bl. annet på vår klinikk)

  Har du spørsmål angående disse produktene eller hvilke solprodukter som passer til din hudtilstand, ta kontakt med oss. Send oss gjerne en direktemelding på Messenger eller en epost: post@frokendings.no Vi har alltid Gratis konsultasjon dersom du ønsker mer spesifikke råd for akkurat din hud.

  RELATERTE ARTIKLER

  Revok50

  Revok50 – Intensiv biostimulerende behandling

  Revitaliserer, Rehydrerer, Regenerer og Remodelerer Revok50 er en relativt ny kollagen- og biostimulerende hudbehandling på det norske markedet, (hudbehandlinger som stimulerer hudens egen kollagenproduksjon). Gjennom hudens egne

  LES MER »

  KANSKJE DU OGSÅ ER INTERESSERT I Å LESE?

  • Alle
  • Anbefalte produkter
  • Antiage
  • Behandling av øyeparti
  • Fillerbehandling
  • Hudbehandlinger
  • Hudpleie
  • Kampanje
  • Medisinske injeksjonsbehandlinger
  • Rynkebehandling
  • Siste nytt fra klinikken
  • Tema: Aldring
  • Tema: Huden din
  Pigmentflekker tips solbeskyttelse
  HudpleiePigmentflekkerSolbeskyttelse

  Solbeskyttelse og tips til deg med pigmentflekker

  Har du en eller flere pigmentflekker, eller områder med pigmentering vil du oppleve at disse gjerne blir tydeligere om sommeren. Solskadet og/eller eldre hud har ...
  LES MER →
  Frøken Dings anbefalerHudpleie

  Revolusjonerende medisinsk foundation som har tatt hele Europa med storm

  Denne foundation har vi hatt hos oss og testet ut på klinikken nå i mange år, og vi kan ikke annet enn å anbefale den ...
  LES MER →
  AntiageBehandling av øyepartiFillerbehandling

  Tear through-behandling kan gi deg et våkent blikk

  Har du søkk som skaper mørke skygger under øynene? Synes du at dette gjør at du ser mer sliten og trøtt ut? Tear through-behandling er ...
  LES MER →